ilze.ucoz.lv

Ceturtdiena, 25.04.2024, 17:37
Sveicināti Viesi

Reģistrācija
Ieeja
Sākums » Grutniecība pa trimestriem
« 1 2 3 4
10.nedēļa


   


Jūsu mazulis:

viņa augums ir 3,1-4,2 cm. Un tagad var jau noteikt viņa svaru - tas ir apmēram 5 gr. 10.nedēļas beigas - tās ir embrionālās stadijas beigas un augļa stadijas sākums. Kā jau tika minēts, embrionālā stadija ir vissnopietnākā vēl nedzimušā bērna veselībā. Daudzas pataloģijas var izveidoties tikai līdz 10.grūtniecības nedēļai (ieskaitot). Actiņas bērniņam vēl ir ciet, tās atvērsies tikai pēc 16 nedēļām.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1938 | Datums: 22.01.2009

9.nedēļa


                 


Jūsu mazulis:

Jūsu mazuļa augums nu ir 2,2-3 cm (tas ir, apmēram, kā olīve). Viņam jau var ieraudzīt pirkstiņus (gan rokām, gan kājām). Veidojās kakls. Bērns sāk kustēties. Šīs kustības var pamanīt ar ultraskaņu. Galviņas forma mainās, tagad tā ir jau vairāk līdzīga cilvēka galvai. Pagaidām vēl nevar ārēji noteikt kas tas ir - puika vai meitene - ārējie dzimumorgāni vēl nav attīstījušies.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1393 | Datums: 22.01.2009

8.nedēļa


                                                                                                                        


Jūsu mazulis:

viņs turpina strauji augt un attīstīties. Viņa augums ir 1,4-2 cm. Rociņas ir vēl izaugušas, tagad tās var locīt elkoņos. Parādās neliels deguns, sāk formēties auss (gan iekšā, gan arī ārpusē), parādījās plakstiņi uz acīm. Kājas arī nedaudz paliek garākas. Turpina attīstīties plaušas un bronhas, asins sistēma.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1825 | Datums: 22.01.2009

7.nedēļa


  $IMAGE2$ 

Jūsu mazulis:

viņš aug neticami ātri! Ja nedēļas sākumā tā augums ir 4-5 mm, tad nedēļas beigās jau 11-13 mm (tas ir apmēram zirņa lielumā). Embrijam attīstās kāju aizmetņi. Tie vēl ir kā īsas spuras. Roku aizmetņi jau ir paaugušies un tie ir sadalīti divās daļās ar elkoni. Sirds diezgan stipri ir izvirzīta uz āru, tai jau ir divas kameras. Plaušās parādās bronhu aizmetņi. Galva ir ļoti liela (kā ķermenis), attīstās smadzenes. Sāk attīstīties actiņas un nāsis. Formējās zarnas, apendiks.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1858 | Datums: 22.01.2009

6.nedēļa






Jūsu mazulis:

viņs ir nedaudz paaudzies - tagad viņa augums ir 2 - 4 mm. Auglim augumu mēra "sēdus" pozā, jo kājas viņam ir stipri saliektas un pievilktas klāt ķermenim. Tātad, šie izmēri tiek skaitīti no galvas vidus līdz mugurkaula beigām ("astes galam"). Ar speciālu aparatūru var sadzirdēt kā pukst bērniņa sirds. Ir sācies pats galvenais periods - embrionālais. Šajā laikā embrions ļoti ātri uztver visādus negatīvos faktorus. Iedzimtie defekti pārsvarā savu sākumu ņem tieši šajā laikā. Šīs nedēļas laikā veidojas smadzenes, parādās kāju un roku aizmetņi. Embrijam vēl ir aste, kas vēlāk pazudīs.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1417 | Datums: 22.01.2009

5.nedēļa


Jūsu mazulis:  

viņa augums ir apmēram 1,25 mm, viņam veidojas sirsniņa, centrālā nervu sistēma un kauli. Nedēļas laikā izveidosies skeleta pamats.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 3072 | Datums: 22.01.2009

4.nedēļa


 
  viņš ir pavisam maziņš - tā augums ir mazāks par 1 mm. Bet viņš jau ir sācis veidoties par augli (šobrīd ir izveidojušies aizmetņi nākošai nervu, asins un citām sistēmām). Placenta vēl nav izveidojusies.
Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 3567 | Datums: 22.01.2009

3. nedēļa




Jūsu mazulis:

ir pagājušas tikai dažas dienas no tā brīža, kad ir notikusi olšūnas apaugļošana. Pirmajās četrās dienās olšūna ļoti aktīvi sāk dalīties. Apaugļošana notiek neviss dzemdē, bet olvada ceļa vidū (ar šo īpatnību ar saistīta ārpusdzemdes grūtniecības iespējamība). Apaugļotā olšūna aptuveni septiņu dienu laikā aizceļo līdz dzemdei un ieligzdojas dzemdes gļotādā. Dažu nedēļu laikā tā būs kļuvusi par embriju un placentu. Nedēļu vecs embrijs ir apmēram 0,15 mm liels. Jau apaugļošanas brīdī tiek noteikts bērniņa dzimums, tāpēc, ja vēlaties izmēģināt diētu, kura, iespējams, palīdzēs Jums tikt pie vēlamā dzimuma bērna, tad tā ir jāpiemēro apmēram 3-6 mēnešus pirms ieņemšanas.
Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 2872 | Datums: 22.01.2009

Vietnes izvēlne


Onlain spēles

Lejuplādes



FORUMS


Šodien dzimšanas diena:


Kategorijas iedaļa
Seriāli [5]
Forums [3]
Zirgi [5]
Grāmatas [3]
Mūzika [3]
Kino [3]
Sabiedrība [3]
Humors [2]
Photoshopes [3]
Video [7]
Stils un Mode [2]
Datori un mobīlie [2]
Sievietēm [3]
Grūtniecība [10]
Sports [2]
Bērni [12]
Grutniecība pa trimestriem [38]
Bildes [2]
Viņai un Viņam [6]
Spēles [38]
Dārzniecība [2]
O!Kartes akadēmija [15]
ilze  | (26)
ottojaaremaa  | (6)
stiene  | (3)
AIRISA  | (3)
krajpin  | (3)
Foto albūms
Gadījuma bilde:
Sunīts
Gadījuma bilde:
1
Gadījuma bilde:
Aronas upe 1
Gadījuma bilde:
Bilde 2
Gadījuma bilde:
Mini-čats
200
TOP komentāri
ilze


Komentāri: [12]


ottojaaremaa


Komentāri: [9]


Lilli


Komentāri: [4]


AIRISA


Komentāri: [4]


osis123


Komentāri: [1]


Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0



Saitā reģistrējušies
Pavisam kopā: 247
Pēdējā mēneša laikā: 0
Pēdējā nedēļā: 0
Vakar: 0
Šodien: 0

 No viņiem
Administrātore: 1
Eksperti: 0
Aktīvi lietotāji: 3
Reģistrējušies: 243

 No viņiem
Vīrieši: 109
Sievietes:138


Šodien šeit bijuši:



Ieejas forma

Meklēšana


Ierakstu Arhīvs
Tagu mākonis
Faili muzika Photoshop art Design wallpaper Opera Windows graphics love 3D fantasy Lady Gaga rokdarbi games Speeles Ugunsgrēks photoshapes Dārzniecība Zirgi Seriaali fashion mobiilie vinnai un vinnam Bērns Beerns O kartes akademija Sievietem speles