ilze.ucoz.lv

Piektdiena, 29.03.2024, 16:22
Sveicināti Viesi

Reģistrācija
Ieeja
Sākums » Grutniecība pa trimestriem
« 1 2 3 4 »
20.nedēļa




Jūsu mazulis:

Attīstoties auss ārējai formai, pilnveidojas mazuļa dzirde. Bērns uztver mammas balsi, sirdspukstus, vēdera darbības trokšņus. Seja kļūst vēl līdzīgāka cilvēka sejai. Mazulim ir gan mati, gan uzacis un skropstas. Plakstiņi ir aizvērti. Pirkstu galu ādiņa ir rievota, tātad bērniņam jau ir savs individuālais pirkstu nospiedums. Ultrasonogrāfiski 20.-21. grūtniecības nedēļā var redzēt augļa elpošanas kustības.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1639 | Datums: 22.01.2009

19.nedēļa


Jūsu mazulis:

Bērns ir aptuveni divdesmit piecus centimetrus garšs un sver ap 340-500 gramu. Viņš strauji pieņemās svarā un nobriest. Jau izveidojušies īpaši taukaudi, kas nodrošina pastāvīgu ķermeņa temperatūru. Taukaudi nogulsnējās zem ādas dažādās ķermeņa daļās, it īpaši kakla un krūšu rajonā. Āda gan vēl ir sārta un krunkaina, jo zemādas tauku kārtiņa ir plāna. Ķermenis kļūst tvirtāks. Aktivizējās to dziedzeru darbība, kuri producē sierveida substanci (ziedi vernix caseosa), kas pārklāj mazuļa ādu vēl ilgu laiku un neļauj tai izmirkt augļa ūdenī. Mazulim aiz piena zobu aizmetņiem veidojās pastāvīgo zobu aizmetņi.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1712 | Datums: 22.01.2009

18.nedēļa




Jūsu mazulis:

Mazais ir aptuveni divdesmit centimetru garš un vairāk nekā 170 gramu smags. Viņš sāk pārbaudīt savas spējas - gan speršanu, gan tveršanu ar rokām, gan zīšanu. Rociņas tver, kājeles sper. Daudzi bērni zīž savus īkšķus, ar rociņām satver nabas saiti.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1654 | Datums: 22.01.2009

17.nedēļa




Jūsu mazulis:

Bērniņš tagad iekārtojies dzemdes augšdaļā. Kopš šā brīža viņš sver vairāk nekā placenta. Nervu šūnas, kas nāk no smadzenēm, lēnām pārklājas ar aizsargājošu taukainu mielina slāni. Veidojas saikne starp nerviem un muskulatūru - tā nepieciešama, lai varētu vingrināt locītavas. Mazulim sākt augt uzacis un skropstas, uz mēles attīstās garšas kārpiņas.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1603 | Datums: 22.01.2009

16.nedēļa


 

Jūsu mazulis:

Bērniņam veidojas krunkaina ādiņa, aug nadziņi. Pamazām attīstās arī lanugo - ļoti maigs, mīksts apmatojums. Pastāv uzskats, ka tas palīdz uzturēt nepieciešamo ķermeņa temperatūru. Mazulis strauji aug. Viņa ķermenis kļuvis proporcionāls, kājas ir garākas par rokām, un galva vairs neizskatās tik milzīga. Bērna garums ir desmit līdz septiņpadsmit centimetri (mērot no galvas līdz dibenam), svars - 135 līdz 180 gramu. Sākušas darboties aknas un aizkuņģa dziedzeris. Pamazām attīstās arī mazuļa plaušas. Viņš izdara pirmās elpošanas kustības, ieelpojot augļa ūdeni. Varbūt jau pirmajā ultrasonogrāfiskajā izmeklēšanā varēsiet uzzināt, vai gaidāms puika vai meitene.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1608 | Datums: 22.01.2009

15.nedēļa




Jūsu mazulis:

Pārsteidzoši ātri turpina veidoties bērna nervu šūnas - vairāk nekā simts tūkstoši vienā minūtē! Grūtniecības devītajā mēnesī mazulim jau būs vairāk nekā desmit miljardi smadzeņu šūnu - tik cik ir visiem cilvēkiem. Bērna sejiņā sāk parādīties mīmika, viņš rauc pieri, kustina lūpas, groza galvu un arī pats kustās. Ja mazuļa rokas vai kājas pieskarās ķermenim, tas atbīld ar nekoordinētiem grūdieniem.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1685 | Datums: 22.01.2009

14.nedēļa




Jūsu mazulis:

Bērna galva ir liela - apmēram trešdaļa no ķermeņa garuma. Līdz šim ķermenītis bija saliekts kā pīrādziņš, tagad tas iztaisnojās, jo kaulaudi, arī ribas, strauji attīstās. Acis ir izveidojušās. Seja izskatās pēc jaundzimušā sejas. Bērnam ir liela piere, mazs, uzrauts deguns un izteikts zods. Nobriestot muskuļiem un nervu sistēmai, kustības kļūst aktīvākas un saskaņotākas, lūpas kustās, piere raucas grumbās un galva grozās - visas šīs kustības ir zīšanas refleksa sastāvdaļas. Placenta, kas sākotnēji ietvēra embriju un ūdenspūsli, tagad aizņem vienu dzemdes malu. Labi redzamas nagu iedobītes un paši nadziņi, var saskatīt arī augošos matiņus. Attīstās ārējie dzimumorgāni, ar labu ultraskaņas aparātu jau var noteikt bērna dzimumu. Sirds pukst 110-160 reizes minūtē, turpina attīstīties asinsrites sistēma. Bērns ir atkarīgs no placentas darbības, kura līdz dzemdībām varētu tikt saukta arī par mazuļa virtuvi. Bērnu un placentu saista nabassaite, kas šobrīd jau ir nobriedusi. To veido trīs asinsvadi. Pa lielo vēnu auglis saņem barības vielas un skābekli saturošas asinis, vienlaikus pa abām artērijām no bērna uz placentu tiek pārnestas atkritumvielas un no skābekļa brīvās asinis. Nabassaite ir gara kā izstiepta virve, tāpēc netraucē bērnam brīvi kustēties, arī vietas viņam daudz. Četrpadsmit nedēļu veca mazuļa garums no galvas līdz dibenam sasniedz piecdesmit sešus milimetrus, kopējais garums varētu būt septiņi līdz deviņi centimetri, svars - četrdesmit pieci līdz četrdesmit astoņi grami.




Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 2243 | Datums: 22.01.2009

13.nedēļa




Jūsu mazulis:

Bērna organisms ir pilnīgi izveidojies - viņam ir visi orgāni, kauli, muskuļi. Turpmāk viņš vienīgi augs. Ja pēc gēniem matiem jābūt tumšiem, pigmenta šūniņās folikuli sāks ražot melno pigmentu. Mazuļa garums varētu būt deviņi centimetri, svars - vismaz divdesmit grami. Viņš izdara tveršanas kustības, rauc pieri, šķielē.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 2258 | Datums: 22.01.2009

12.nedēļa




Jūsu mazulis:

auglis sver tagad 8-14 gr. Viņa garums no galvas līdz dibenam ir apmēram 6 cm. Ar speciālu aparātu (doppleru) var saklausīt bērna sirdspukstus. Visi orgāni ir jau izveidojušies, tagad tie tik attīstās un aug. Pamazam cietē skeleta kauli. Attīstās muskuļi. Bērns ļoti aktīvi kustās dzemdē, bet šīs kustības vēl Jūs nevarat sajust. Ja Jums liekas, ka sajūtat kustības, tās ir vēdera gāzes, nekas vairāk. Bērnam uz mēles parādās garšas receptori, viņš var atšķirt garšu. Augļūdenim ir salda garša, ar to zinātnieki paskaidro mūsu mīlestību pret saldumiem.


Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1746 | Datums: 22.01.2009

11.nedēļa



Jūsu mazulis:

Bērna augums ir apmēram 4,4-6 cm un svars ir ap 8 gr. Pēc izmēriem tas līdzinās nelielam citronam. Auglis tagad izskatās jau pēc cilvēka. Viņam vairs nav astītes, ir izveidojies kakls, pirkstiņi, sāk veidoties nadziņi. Sāk veidoties arī ārējie dzimumorgāni, bet tos vēl ir ļoti grūti saskatīt.

Кategorija: Grutniecība pa trimestriem | Apskatīt: 1820 | Datums: 22.01.2009

Vietnes izvēlne


Onlain spēles

Lejuplādes



FORUMS


Šodien dzimšanas diena:
BaCa(42)

Kategorijas iedaļa
Seriāli [5]
Forums [3]
Zirgi [5]
Grāmatas [3]
Mūzika [3]
Kino [3]
Sabiedrība [3]
Humors [2]
Photoshopes [3]
Video [7]
Stils un Mode [2]
Datori un mobīlie [2]
Sievietēm [3]
Grūtniecība [10]
Sports [2]
Bērni [12]
Grutniecība pa trimestriem [38]
Bildes [2]
Viņai un Viņam [6]
Spēles [38]
Dārzniecība [2]
O!Kartes akadēmija [15]
ilze  | (26)
ottojaaremaa  | (6)
stiene  | (3)
AIRISA  | (3)
krajpin  | (3)
Foto albūms
Gadījuma bilde:
4
Gadījuma bilde:
Meitenīte
Gadījuma bilde:
Фотография 1
Gadījuma bilde:
3
Gadījuma bilde:
Pakuku zeme
Mini-čats
200
TOP komentāri
ilze


Komentāri: [12]


ottojaaremaa


Komentāri: [9]


Lilli


Komentāri: [4]


AIRISA


Komentāri: [4]


osis123


Komentāri: [1]


Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0



Saitā reģistrējušies
Pavisam kopā: 247
Pēdējā mēneša laikā: 0
Pēdējā nedēļā: 0
Vakar: 0
Šodien: 0

 No viņiem
Administrātore: 1
Eksperti: 0
Aktīvi lietotāji: 3
Reģistrējušies: 243

 No viņiem
Vīrieši: 109
Sievietes:138


Šodien šeit bijuši:



Ieejas forma

Meklēšana


Ierakstu Arhīvs
Tagu mākonis
Faili muzika Photoshop art Design wallpaper Opera Windows graphics love 3D fantasy Lady Gaga rokdarbi games Speeles Ugunsgrēks photoshapes Dārzniecība Zirgi Seriaali fashion mobiilie vinnai un vinnam Bērns Beerns O kartes akademija Sievietem speles