ilze.ucoz.lv

Sestdiena, 04.05.2024, 22:42
Sveicināti Viesi

Reģistrācija
Ieeja
Sākums » 2009 » Janvāris » 22 » 3. nedēļa
18:32
3. nedēļa
Jūsu mazulis: 

ir pagājušas tikai dažas dienas no tā brīža, kad ir notikusi olšūnas apaugļošana. Pirmajās četrās dienās olšūna ļoti aktīvi sāk dalīties. Apaugļošana notiek neviss dzemdē, bet olvada ceļa vidū (ar šo īpatnību ar saistīta ārpusdzemdes grūtniecības iespējamība). Apaugļotā olšūna aptuveni septiņu dienu laikā aizceļo līdz dzemdei un ieligzdojas dzemdes gļotādā. Dažu nedēļu laikā tā būs kļuvusi par embriju un placentu. Nedēļu vecs embrijs ir apmēram 0,15 mm liels. Jau apaugļošanas brīdī tiek noteikts bērniņa dzimums, tāpēc, ja vēlaties izmēģināt diētu, kura, iespējams, palīdzēs Jums tikt pie vēlamā dzimuma bērna, tad tā ir jāpiemēro apmēram 3-6 mēnešus pirms ieņemšanas.

Jūs pati:

Jūs nekādas izmaiņas vēl nejūtat. Pirmajās 7-10 dienās embrijs vispār vēl nav "ieligzdojies" dzemdē, tāpēc vēl nav izveidojusies saikne starp Jums un nākamo bērniņu. Bieži vien sievietes tieši šajās pirmajās grūtniecības nedēļās, kamēr vēl nezin, ka ir stāvoklī, ir dzērušas alkoholu, lietojušas kādas zāles, turpinājušas lietot pretapaugļošanas tabletes. Jāsaka, ka par to nav stipri jāuztraucās: Jūsu olšūnas kvalitāte ir noteikta jau stipri agrāk (kad Jūs vēl pati bijāt tāds pats embrijs), savukārt, kamēr nav izveidojusies nabas saite - embrijs nav saistīts ar Jūsu asins sistēmu, tātad, nesaņem nekādas vielas no Jums. Šajā laikā tas barojas no paša savām rezervēm. Tādēļ, ja Jūs neesat hronisks alkoholiķis un nelietojat narkotikas - nevajag velti uztraukties.

Kad embrijs būs apmēram 3 nedēļas vecs un tam būs saikne ar Jūsu organismu, tad jau vissdrīzāk par tā esamību Jūs zināsiet. Lielākas problēmas var radīt zāļu lietošana, tāpēc par katru konkrētu medikamentu lietošanu būs jāpasaka savam ārstam. Turpmāk jālieto zāles tikai ar ārsta atļauju. Runajot par pretapaugļošanas tabletēm, tad instrukcijā ir rakstīts, ka uzzinot par grūtniecību, tās momentā jābeidz lietot. Kad embrijs implantējās dzemdes gļotādā, ir iespējami nelieli asiņaini izdalījumi. Ņemiet vērā, ka tie ir ļoti nelieli, var teikt, ka izdalījumi nedaudz iekrāsojušies ar asinīm. Tas ir normāli. Dažreiz pirmajos divos grūtniecības mēnešos ir pat mēnešreizes, kuras ir nedaudz trūcīgākas, nekā vienmēr. Tas arī ir normas robežās, bet obligāti jāinformē ārstu par šādu asiņošanu. Vispār asiņošana grūtniecības laikā ir bīstama parādība - ir iespējams, ka notiks spontānais aborts, tādēļ nekavējoties jādodas pie ārsta.

Fiziski veselām sievietēm ir vieglāk iznēsāt bērnu, nepieņemties svarā pāri normai, viņām organisms ir labāk apgādāts ar skābekli, bērni ir veselīgāki. Tāpēc daudzas sievietes grūtniecības laikā nodarbojas ar fizkultūru. Galvenais ir atcerēties, ka grūtniecības laiks nav piemērots rekordu sasniegšanai, nevajadzētu krasi mainīt pierasto sporta veidu, jākonsultējas ar ārstu. Ja esat aktīvi nodarbojušās ar sportu pirms grūtniecības, tad varat turpināt, tikai parasto slodzi ir jāsamazina apmēram līdz 70%. Ja sports nebija Jūsu dzīves sastāvdaļa, tad grūtniecības laiks nav labākais, kad būtu jāsāk aktīvi nodarboties ar fizkultūru. Jums vajag vairāk staigāt, pavadīt laiku svaigā gaisā, varat apmeklēt speciālas nodarbības grūtniecēm, kurās sievietes mācās atslābināties, nedaudz staipās. Ir arī speciāli izstrādāti kompleksi grūtniecēm, kurus viņas var veikt mājās (obligāti pēc ārsta konsultācijas).

Vitamīnus un citas nepieciešamās minerālvielas ir vēlams sākt lietot jau pirms grūtniecības iestāšanās (apmēram 3 mēnešus), ja neesat to darījusi, tad sāciet lietot pēc iespējas ātrāk.

Grūtniecība ir labs laiks lai sāktu domāt par to, ko tad īsti mēs ēdam un mainīt savus sliktos paradumus uz labiem un veselīgiem. Pareizs ēdiens līdzēs Jums iznēsāt veselu bērnu, nepieņemties svarā, labāk pašai justies.

Kategorija: Grutniecība pa trimestriem | Skatījumu skaits: 2874 | Pievienoja: ilze | Reitings: 0.0/0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Vietnes izvēlne


Onlain spēles

Lejuplādes



FORUMS


Šodien dzimšanas diena:
alise_m2(35)

Kategorijas iedaļa
Seriāli [5]
Forums [3]
Zirgi [5]
Grāmatas [3]
Mūzika [3]
Kino [3]
Sabiedrība [3]
Humors [2]
Photoshopes [3]
Video [7]
Stils un Mode [2]
Datori un mobīlie [2]
Sievietēm [3]
Grūtniecība [10]
Sports [2]
Bērni [12]
Grutniecība pa trimestriem [38]
Bildes [2]
Viņai un Viņam [6]
Spēles [38]
Dārzniecība [2]
O!Kartes akadēmija [15]
ilze  | (26)
ottojaaremaa  | (6)
stiene  | (3)
AIRISA  | (3)
krajpin  | (3)
Foto albūms
Gadījuma bilde:
Valentin
Gadījuma bilde:
daisy
Gadījuma bilde:
Bilde 1
Gadījuma bilde:
3
Gadījuma bilde:
LOVE
Mini-čats
200
TOP komentāri
ilze


Komentāri: [12]


ottojaaremaa


Komentāri: [9]


Lilli


Komentāri: [4]


AIRISA


Komentāri: [4]


osis123


Komentāri: [1]


Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0



Saitā reģistrējušies
Pavisam kopā: 247
Pēdējā mēneša laikā: 0
Pēdējā nedēļā: 0
Vakar: 0
Šodien: 0

 No viņiem
Administrātore: 1
Eksperti: 0
Aktīvi lietotāji: 3
Reģistrējušies: 243

 No viņiem
Vīrieši: 109
Sievietes:138


Šodien šeit bijuši:



Ieejas forma

Meklēšana


Ierakstu Arhīvs
Tagu mākonis
Faili muzika Photoshop art Design wallpaper Opera Windows graphics love 3D fantasy Lady Gaga rokdarbi games Speeles Ugunsgrēks photoshapes Dārzniecība Zirgi Seriaali fashion mobiilie vinnai un vinnam Bērns Beerns O kartes akademija Sievietem speles