ilze.ucoz.lv

Piektdiena, 29.03.2024, 08:52
Sveicināti Viesi

Reģistrācija
Ieeja
Sākums » 2009 » Februāris » 5 » Iedegums mājās
15:14
Iedegums mājās
Jau sen zināmi dažādi veidi, kā iegūt iedegumu, vispār neizejot no mājām. Var lielos daudzumos dzert burkānu sulu un dzeltēt uz karotīna rēķina, gulēt un sildīties zem zilās lampas (ko parasti gan izmanto, lai sildītu sāpošas ausis). Pirms piecdesmit gadiem parādījās vēl viens veids, kas maksimāli pietuvināts dabiskam iedegumam, – mājas solārijs.

Galvenokārt mājas solārijs no salona solārija atšķiras ar cenu un izturību. Mājas solārijiem parasti ir mazāk ultravioleto lampu, nav ķermeņa ventilatora, apakšējais stikls iztur masu ne smagāku par 100 kilogramiem, taimeris nav elektronisks, bet gan mehānisks (salonos tādus nevar likt, jo negodīgie klienti tad varētu uzgriezt tik daudz, cik gribētu) un zems augstspriegums, kā dēļ to var iespraust parastā rozetē. Vietas un naudas ekonomēšanai mājas solārijs parasti ir viendaļīgs. Sajūta kā pludmalē – vispirms apsauļo vienu pusi, pēc tam apgriežas un sauļo otru. Protams, tas viss aizņem divreiz vairāk laika, tomēr arī cena ir proporcionāli mazāka. Par viendaļīgu solāriju ir jāmaksā 700 līdz 2000 dolāru, bet par divdaļīgu (tādu, kāds ir visos salonos) – 1500 līdz 3500 dolāru. Mājas vertikālais solārijs, kurā stāv kājās, maksā desmit reižu dārgāk nekā horizontālais.



Mājas apstākļos īpaši ērti ir modeļi, kuri ir saliekami līdz čemodāna izmēram. Tādā veidā to ir viegli kaut kur noslēpt, lai ikdienā nemaisās pa kājām. To var uzstādīt uz jebkuras horizontālas virsmas. Šāds saliekams solārijs maksā apmēram 2000 dolāru.



Sievietēm, kurām svarīgi ir nosauļot tikai īpaši redzamās ķermeņa daļas – seju, kaklu, dekoltē zonu u.tml., – ir solārijs tikai sejai un dekoltē. Iedomājieties lielu spoguli, kuru var pieslēgt pie elektrības, novietot uz galda un ērti sauļoties. Šāda ierīce maksā (“Philips”) apmēram 80 dolāru (60 vatu) un 360 dolāru (400 vatu).

Galvenā sastāvdaļa jebkurā solārijā – lampas. Ir divu veidu lampas: augsta un zema spiediena. Zema spiediena lampas ir dārgākas, jo tās ir mūsdienīgākas un drošākas. Iedegums ir daudz intensīvāks, turklāt risks saslimt ar ādas vēzi ir minimāls. Ir modeļi, kas sastāv no divām daļām: zema spiediena lampa sejai, bet pārējam ķermenim – augsta spiediena lampas. Ar tādām lampām vislētākais solārijs kļūst par profesionālo. Solārija lampas nepārdeg, kā tas notiek ar diegkvēles lampām, tās lēnām izdziest. Vidēji tās ir derīgas 500-800 stundu un maksā 15-20 dolāru gabalā. Lai pārbaudītu lampu derīgumu, var nopirkt speciālu ierīci par apmēram 40 dolāriem vai arī rīkoties pavisam vienkārši – ja no lampām vairs nav nekāda iedeguma – tātad tās ir jāmaina!



Lai droši sauļotos, nepieciešamas aizsargbrilles (maksā apmēram 3 dolārus), kā arī sauļošanās krēms, kas paredzēts solārija saulei. Parastie sauļošanās krēmi solārijam nav piemēroti.



Un vēl – ja jums nepatīk iedegums, kādu iegūst no solārija, ierīci labi var izmantot telpu un drēbju dezinficēšanai!

Kategorija: Sievietēm | Skatījumu skaits: 2560 | Pievienoja: ilze | Reitings: 0.0/0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Vietnes izvēlne


Onlain spēles

Lejuplādes



FORUMS


Šodien dzimšanas diena:
BaCa(42)

Kategorijas iedaļa
Seriāli [5]
Forums [3]
Zirgi [5]
Grāmatas [3]
Mūzika [3]
Kino [3]
Sabiedrība [3]
Humors [2]
Photoshopes [3]
Video [7]
Stils un Mode [2]
Datori un mobīlie [2]
Sievietēm [3]
Grūtniecība [10]
Sports [2]
Bērni [12]
Grutniecība pa trimestriem [38]
Bildes [2]
Viņai un Viņam [6]
Spēles [38]
Dārzniecība [2]
O!Kartes akadēmija [15]
ilze  | (26)
ottojaaremaa  | (6)
stiene  | (3)
AIRISA  | (3)
krajpin  | (3)
Foto albūms
Gadījuma bilde:
Gadījuma bilde:
sieviete
Gadījuma bilde:
Roze un teksts
Gadījuma bilde:
Pakuku zeme
Gadījuma bilde:
skaisti
Mini-čats
200
TOP komentāri
ilze


Komentāri: [12]


ottojaaremaa


Komentāri: [9]


Lilli


Komentāri: [4]


AIRISA


Komentāri: [4]


osis123


Komentāri: [1]


Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0



Saitā reģistrējušies
Pavisam kopā: 247
Pēdējā mēneša laikā: 0
Pēdējā nedēļā: 0
Vakar: 0
Šodien: 0

 No viņiem
Administrātore: 1
Eksperti: 0
Aktīvi lietotāji: 3
Reģistrējušies: 243

 No viņiem
Vīrieši: 109
Sievietes:138


Šodien šeit bijuši:



Ieejas forma

Meklēšana


Ierakstu Arhīvs
Tagu mākonis
Faili muzika Photoshop art Design wallpaper Opera Windows graphics love 3D fantasy Lady Gaga rokdarbi games Speeles Ugunsgrēks photoshapes Dārzniecība Zirgi Seriaali fashion mobiilie vinnai un vinnam Bērns Beerns O kartes akademija Sievietem speles