ilze.ucoz.lv

Ceturtdiena, 18.04.2024, 06:51
Sveicināti Viesi

Reģistrācija
Ieeja
Sākums » 2009 » Janvāris » 18 » Lieko svaru grūtniecēm izraisa gēns
19:42
Lieko svaru grūtniecēm izraisa gēns


Zinātnieki atklājuši, ka par svara pieaugumu grūtniecības laikā un tā saglabāšanos pēc dzemdībām ir vainojams specifisks gēns. Šis tauku gēns ir katrai piektajai sievietei, un tas var ievērojami apgrūtināt nokrišanos svarā pēc dzemdībām vai pat saglabāt šo svara pieaugumu. Tomēr šo iedzimtību iespējams apmānīt ar sporta nodarbībām.


Ieteikums, ka grūtniecēm ir “jāēd par diviem”, jau sen tiek uzskatīts par novecojušu. Tiesa, daļa grūtnieču jau agrīnā grūtniecības periodā izjūt pārsteidzošu ēstgribu un strauji pieņemas svarā. Taču uztura speciālisti norāda, ka grūtniecēm ir nepieciešams tikai par 20% lielāks uztura daudzums nekā pārējām sievietēm. Grūtniecēm vajadzētu ēst pēc iespējas minerālvielām un vitamīniem bagātāku ēdienu, taču tam jāsatur visai maz tauku.


Pēc dzemdībām daudzas sievietes sver par 10 kg vairāk

40 grūtniecības nedēļu laikā sievietes caurmērā pieņemas svarā par 12 līdz 15 kg. Šis svars grūtniecēm veidojas šādi: 3 līdz 4 kilogrami ir bērna svars, pa 1 kilogramam sver dzemde, augļa ūdens un placenta, par 500 gramiem palielinās krūšu audu masa, par 1 kg palielinās ūdens masa ķermeņa šūnaudos un par 4 kg pieaug ķermeņa tauku masa. Tomēr pēc dzemdībām daudzas sievietes sver vidēji par 10 kg (un nevis par 4-5 kg) vairāk nekā pirms grūtniecības.

Hormonālo pārmaiņu dēļ pēc dzemdībām liekais ūdens no šūnaudiem atkal pazūd. Ķermeņa tauki nodrošina enerģijas rezervi bērna zīdīšanai un tauku šūnas tiek noārdītas pamazām. Tomēr aizvien ir sievietes, kuras pat gadu pēc dzemdībām sver daudz vairāk nekā pirms grūtniecības. Vācu zinātnieki no Esenes uzskata, ka pie tā vainojams ir noteikts gēns. Līdz 20% grūtnieču ir šis gēns, kas izraisa pamatīgu ķermeņa svara pieaugumu grūtniecības laikā un pēc tam. Sievietēm, kuras vismaz divreiz nedēļā nodarbojas ar sportu, tauku gēns neiedarbojas, savukārt mazkustīgās sievietes pieņemas svarā.

Katra trešā sieviete panāk svara normalizēšanos

Jaunajām māmiņām, kurām ir liekais svars, vajadzētu doties garās pastaigās kopā ar mazuli, nopietni pievērsties aerobikas nodarbībām un laiku pa laikam uzticēt rūpes par bērnu arī jaunajam tēvam. Brīvo laiku vajadzētu izmantot sporta nodarbībām, piemēram, lai vienotos ar draudzenēm par kopīgu skriešanu vai nodarbībām fitnesa klubā.

Arī tad, ja māmiņa bieži jūtas nogurusi un saspringta, vajadzētu turpināt regulāras sporta nodarbības. Pēc tam viņa jutīsies labāk un saspringums mazināsies.

Lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, speciālisti iesaka atteikties no trekniem, saldiem un alkoholiskiem produktiem, pakāpeniski mainīt dzīves paradumus un regulāri kontrolēt svaru. Katra trešā sieviete ar lieko svaru, pateicoties motivācijai un neatlaidībai, panāk svara normalizēšanos. Līdz ar to ievērojami samazinās paaugstināta asinsspiediena, infarkta un cukurslimības risks.

Kategorija: Grūtniecība | Skatījumu skaits: 1878 | Pievienoja: ilze | Reitings: 0.0/0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Vietnes izvēlne


Onlain spēles

Lejuplādes



FORUMS


Šodien dzimšanas diena:
alinciks(22)

Kategorijas iedaļa
Seriāli [5]
Forums [3]
Zirgi [5]
Grāmatas [3]
Mūzika [3]
Kino [3]
Sabiedrība [3]
Humors [2]
Photoshopes [3]
Video [7]
Stils un Mode [2]
Datori un mobīlie [2]
Sievietēm [3]
Grūtniecība [10]
Sports [2]
Bērni [12]
Grutniecība pa trimestriem [38]
Bildes [2]
Viņai un Viņam [6]
Spēles [38]
Dārzniecība [2]
O!Kartes akadēmija [15]
ilze  | (26)
ottojaaremaa  | (6)
stiene  | (3)
AIRISA  | (3)
krajpin  | (3)
Foto albūms
Gadījuma bilde:
sieviete
Gadījuma bilde:
Baby utero
Gadījuma bilde:
Bilde 2
Gadījuma bilde:
Meistare
Gadījuma bilde:
Mini-čats
200
TOP komentāri
ilze


Komentāri: [12]


ottojaaremaa


Komentāri: [9]


Lilli


Komentāri: [4]


AIRISA


Komentāri: [4]


osis123


Komentāri: [1]


Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0



Saitā reģistrējušies
Pavisam kopā: 247
Pēdējā mēneša laikā: 0
Pēdējā nedēļā: 0
Vakar: 0
Šodien: 0

 No viņiem
Administrātore: 1
Eksperti: 0
Aktīvi lietotāji: 3
Reģistrējušies: 243

 No viņiem
Vīrieši: 109
Sievietes:138


Šodien šeit bijuši:



Ieejas forma

Meklēšana


Ierakstu Arhīvs
Tagu mākonis
Faili muzika Photoshop art Design wallpaper Opera Windows graphics love 3D fantasy Lady Gaga rokdarbi games Speeles Ugunsgrēks photoshapes Dārzniecība Zirgi Seriaali fashion mobiilie vinnai un vinnam Bērns Beerns O kartes akademija Sievietem speles