ilze.ucoz.lv

Piektdiena, 19.04.2024, 08:00
Sveicināti Viesi

Reģistrācija
Ieeja
Sākums » 2009 » Janvāris » 18 » Liekais svars rada papildu risku grūtnieču veselībai
19:29
Liekais svars rada papildu risku grūtnieču veselībai
Ja tev ir liekais svars un tu plāno laist pasaulē bērniņu, ieteicams jau laikus padomāt par atbrīvošanos no liekajiem kilogramiem, jo aptaukošanās var izraisīt komplikācijas ne tikai pašai grūtniecei, bet apdraudēt arī gaidāmā bērna veselību vai pat dzīvību.

Zviedrijas zinātnieki uzsver, ka topošajai māmiņai savs svars jākontrolē ne tikai grūtniecības laikā, bet jau plānojot bērna ieņemšanu.

"Mēs ceram, ka tad, ja sievietes apzināsies, kādas problēmas liekais svars var radīt grūtniecības un dzemdību laikā, viņām būs motivācija izvairīties no liekā svara iegūšanas," saka pētijuma autore, ginekoloģe un dzemdniecības speciāliste Marija Sendergrēna.

Par viņas vadībā veikto pētījumu februārī raksta izdevums "Obstetrics and Gynecology".

Lai gan zviedru speciālisti uzskata, ka vislabākais veids, kā izvairīties no problēmām grūtniecības laikā, ir pirms bērna ieņemšanas sasniegt optimālu ķermeņa svaru, Sendergrēna atzīst, ka daudzām sievietēm, kas cieš no aptaukošanās, to panākt var būt diezgan grūti.

Tomēr viņa norāda, ka sievietēm, kam ķermeņa masas indekss (BMI) ir zemāks par 30, grūtniecības risku ir ievērojami mazāk, tāpēc Sendergrēna aicina sievietes izvirzīt sev mērķi sasniegt normālu BMI. Pēc viņas teiktā, par "normālu" uzskatāms tāds BMI, kas ir 19 līdz 26 punktu robežās.

Viena no pētījumā konstatētajām veselības problēmām, kas apdraud aptaukojušās grūtnieces, ir preeklampsija jeb topošās māmiņas dzīvību apdraudoša asinsspiediena paaugstināšanās. Citu problēmu vidū ir palielināta iespēja, ka bērnam būs jānāk pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību, iespējamas bērna roku un plecu traumas dzemdībās, augļa stress, iespēja, ka bērns piedzims nedzīvs vai nomirs īsi pēc dzemdībām.

Lai gan svara zaudēšana pirms bērna ieņemšanas var ievērojami mazināt šos riskus, Sendergrēna uzskata, ka visām sievietēm, kam ir liekais svars, grūtniecības laikā nepieciešama īpaša mediķu uzraudzība.

"Šis grūtniecības un dzemdības mums - īpaši ārstiem, kas strādā ar šīm sievietēm - jāuzskata par paaugstināta riska grūtniecībām," uzsver Sendergrēna.

ASV dzemdniecības speciālists Maikls Silversteins atzīst, ka šajā pētījumā izdarītie secinājumi par liekā svara radītajām problēmām grūtniecības laikā mediķiem zināmi jau sen.

Silversteins norāda, ka grūtnieces liekais svars var sarežģīt vai pat padarīt neiespējamu pat tādas procedūras kā ultraskaņas izmeklēšana veikšanu.

Tomēr Silversteins atzīst, ka daudz kas ir atkarīgs no mātes vispārējā veselības stāvokļa. Sievietei, kurai ir liels liekais svars, bet labs vispārējais fiziskais stāvoklis, problēmu grūtniecības laikā var būt mazāk nekā sievietei, kurai nav liekā svara, bet ir slikta veselība vai kura iznēsā vienlaikus vairākus bērnus.

Kategorija: Grūtniecība | Skatījumu skaits: 1735 | Pievienoja: ilze | Reitings: 0.0/0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Vietnes izvēlne


Onlain spēles

Lejuplādes



FORUMS


Šodien dzimšanas diena:
AIRITA9302(50), janis22(51)

Kategorijas iedaļa
Seriāli [5]
Forums [3]
Zirgi [5]
Grāmatas [3]
Mūzika [3]
Kino [3]
Sabiedrība [3]
Humors [2]
Photoshopes [3]
Video [7]
Stils un Mode [2]
Datori un mobīlie [2]
Sievietēm [3]
Grūtniecība [10]
Sports [2]
Bērni [12]
Grutniecība pa trimestriem [38]
Bildes [2]
Viņai un Viņam [6]
Spēles [38]
Dārzniecība [2]
O!Kartes akadēmija [15]
ilze  | (26)
ottojaaremaa  | (6)
stiene  | (3)
AIRISA  | (3)
krajpin  | (3)
Foto albūms
Gadījuma bilde:
Stārķis nes bērnu
Gadījuma bilde:
bildīte
Gadījuma bilde:
Kļavas zars
Gadījuma bilde:
Bērnu mīlestība
Gadījuma bilde:
Roze
Mini-čats
200
TOP komentāri
ilze


Komentāri: [12]


ottojaaremaa


Komentāri: [9]


Lilli


Komentāri: [4]


AIRISA


Komentāri: [4]


osis123


Komentāri: [1]


Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0



Saitā reģistrējušies
Pavisam kopā: 247
Pēdējā mēneša laikā: 0
Pēdējā nedēļā: 0
Vakar: 0
Šodien: 0

 No viņiem
Administrātore: 1
Eksperti: 0
Aktīvi lietotāji: 3
Reģistrējušies: 243

 No viņiem
Vīrieši: 109
Sievietes:138


Šodien šeit bijuši:



Ieejas forma

Meklēšana


Ierakstu Arhīvs
Tagu mākonis
Faili muzika Photoshop art Design wallpaper Opera Windows graphics love 3D fantasy Lady Gaga rokdarbi games Speeles Ugunsgrēks photoshapes Dārzniecība Zirgi Seriaali fashion mobiilie vinnai un vinnam Bērns Beerns O kartes akademija Sievietem speles